Nyheter

– Vi stiller strenge krav til dem vi skal samarbeide med, sier kjedeleder Hadi Mohammed Sharaf i Happy Handel. Bak den nye kjeden står det lille, oslobaserte grossistselskapet Zagros-Food.

Klart for ny dagligvarekjede

Fredag åpner den første butikken i Oslo i det som skal bli en ny dagligvarekjede: Happy.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de neste 14 dagene vil 11 mindre dagligvarebutikker i Oslo få nye skilter over døren. Happy Handel samler nå en rekke frittstående butikker under ny felles profil. Først ut er Galgeberg Kolonial i Schweigaardsgate.

– Dette gjør meg happy! Jeg tror dette blir veldig bra, sier kjøpmann Ahmed Raza Khan Durrani til Dagligvarehandelen.

– Det har vært mye å gjøre; vi måtte rydde ut av hele butikken. I løpet av uken får vi nye reoler og skilter, og er klare til å åpne fredag, sier Durrani.

Bak den nye Happy-kjeden står engrosselskapet Zagros-Food, et selskap som har drevet import og distribusjon av matvarer i flere år.

– Butikkene får alle de vanlige norske dagligvarene, men i tillegg får de rimeligere alternativer på mange områder, der merket ikke er så viktig. Vi har per i dag 140 varer i vår egen emv-serie Zagros, og den vokser, sier kjedeleder Hadi Mohammed Sharaf.

Mange av butikkene som nå omprofileres til Happy, er tidligere Lime-butikker. Sharaf medgir at Lime-kjedens fall har skapt en åpning i markedet.

– Det er mange som nå lurer på hva de skal gjøre videre. Men når det er sagt, så er det ikke slik at vi går spesielt etter Lime-butikker. Vi ser ikke etter hvilket skilt som har stått på døra, men etter kjøpmenn vi kan samarbeide med, sier kjedelederen.

Han forstår at enkelte kan være skeptiske til at det kommer et nytt ukjent skilt over dørene på butikker som har vært tilknyttet en kjede med et mildt sagt belastet navn. Derfor er han opptatt av å ikke snuble i starten.

– Vi stiller strenge krav til dem vi skal samarbeide med, og forlanger fullt innsyn i alle rutiner, vaktlister og IK-mat. Vi kobler inn skadedyrsfirmaer og sørger for at alt er på stell, og vil følge opp hver enkelt butikk jevnlig. Dersom noen ikke forholder seg til det vi er blitt enige om, blir de ikke med videre, sier Hadi Mohammed Sharaf til Dagligvarehandelen.

Samtlige butikker i den nye kjeden vil bestå av brustadbuer.

– Hovedtyngden vil befinne seg i Oslo, men vi vil også være til stede i Akershus, og vi har et par lokasjoner i Drammen, sier Sharaf.

De aller fleste butikkene vil drives på franchisebasis, men Happy Handel vil også etablere filialbutikker. Den første kommer i løpet av året.

– Målet vårt er å ha totalt 25-30 butikker i Happy-profil ved utløpet av 2015, sier kjedeleder Hadi Mohammed Sharaf.

– Jeg tror dette blir veldig bra, sier kjøpmann Ahmed Raza Khan Durrani i Galgeberg Kolonial, som er førstemann ut i Happy-profil.
Powered by Labrador CMS