Nyheter

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, fabrikksjef Eirin Skovly, Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka og ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård. Foto: John T. Pedersen

Åpnet «nye» Stabburet i Fredrikstad

Etter 50 år og mer enn én milliard gule bokser, har fabrikken som produserer Stabburet Leverpostei blitt helt fornyet.

Publisert Sist oppdatert

19. oktober 2016 ble den moderniserte fabrikken åpnet av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka. Orkla har de siste par årene investert over 130 millioner kroner i fabrikken i Fredrikstad, der historien til Stabburet-merket startet. Dette er den største investeringen siden fabrikken ble åpnet for 50 år siden og en av de største investeringene Orkla har gjort de senere årene.

– Vi treng fleire gode vekstbedrifter innanfor landbruksbaserte næringar som kan skape lønsame arbeidsplassar. Bedrifter med større vekstambisjonar medverkar til å sikre vidare utvikling, tilstrekkeleg lønnsemd og sysselsetting. Vi treng både dei som går føre med nye idear og dei som etterkvart har musklar og kapasitet til å lyfte bedrifta mot nye høgder produksjonsmessig og økonomisk, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Aldri før har de gule leverposteiboksene fra Fredrikstad stått sterkere i nordmenns kosthold enn nå. I fjor ble det solgt mer enn 23,5 millioner bokser, som er det høyeste antallet noensinne.

– Vi satser blant annet på ny teknologi og en bedre produksjonsflyt som vil ruste oss i en stadig tøffere konkurranse, sier Peter A. Ruzicka. Derfor mener han åpningen er av betydning for folk flest.

Innholdet av salt og mettet fett i Stabburet Leverpostei har blitt redusert de siste årene. Samtidig har jerninnholdet økt, uten at det har gått ut over smaken. I tillegg er sortimentet utvidet med både magrere kyllingpostei og en glutenfri variant.

Stabburet Fredrikstad er ikke bare en viktig fabrikk for Orkla, men har siden starten vært sentral i norsk matproduksjon. Ved fabrikken foredles hvert år mer enn 7000 tonn med norsk kjøtt til sterke merkevarer. I tillegg til Stabburet Leverpostei produseres også Trondhjems middagshermetikk og Picnic her. På fabrikken foredles også det meste av kjøttet som brukes på Grandiosa og Big One-pizza, og i tillegg produseres et betydelig antall ulike kjøttprodukter solgt gjennom storhusholdnings-kanalene.

Powered by Labrador CMS