Nyheter

Bygger miljøvennlig stormarked

Drammensselskapet Vestaksen Eiendom bygger nå landets mest miljøvennlige stormarked for næringsdrivende med 1400 kvadratmeter solceller.

Publisert Sist oppdatert

Byggingen av Storcash Norges AS sine nye lokaler i Drammen startet i forrige måned etter at det svenske selskapet Dmixab har gjennomført en storstilt kalkstabilisering av tomten.

I oktober kan Vestaksens leietaker Storcash Norge etter planen flytte inn i det 2300 kvadratmeter store bygget, som ifølge entreprenøren blir landets mest miljøvennlige stormarked for næringsdrivende.

Storcash regner med å trekke til seg 1000 kunder fra et markedsområde som dekker nedre Buskerud og Vestfold. Ved stormarkedet i Kobbervikdalen vil det i første omgang jobbe mellom 8 og 10 ansatte, men fullt utnyttet vil det være 20 ansatte ved stormarkedet.

Storcash er en del av ASKO og Norgesgruppen, og blir ett av landets største stormarked for næringsdrivende. Det nye lageret blir Storcash-butikk nummer ni i Norge, opplyser eiendomssjef i Storcash Norge, Morten Malnes.

– Vestaksen Eiendom har like stort fokus på miljø som vi i Storcash. I avtalen med selskapet strekker de seg langt angående miljøtiltak. Vi regner med at dette bygget vil ha over 40 prosent lavere energibehov sammenlignet med ett av våre andre stormarkeder på samme størrelse, sier Malnes i en pressemelding.

Vestaksen Eiendom eies av Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, og investerer i bolig- og næringsprosjekter i områdene Oslo, Drammen, Eiker-bygdene og Kongsberg. Nå er det en 22 dekar stor tomt i Kobbervikdalen i Drammen som skal bygges ut med tre til fire industribygg. I tillegg til Storcash-utbyggingen er det ytterligere et utbyggingspotensiale på 16 dekar i området.

– Nybygget i Kobbervikdalen vil bli landets mest miljøvennlige innenfor sin kategori, og Enova har gitt tilsagn om støtte til prosjektet. Vi har allerede gode erfaringer med bruk av solceller på Stadionkvartalet i Mjøndalen, og her i Kobbervikdalen har vi 1400 kvadratmeter solceller på taket. Anlegget vil produsere 200.000 kilowattimer i året, nok til å forsyne nybygget både med varme og kjøling. I tillegg medfører bruken av lavkarbonbetong at vi reduserer CO2-fotavtrykket og sparer miljøet for utslipp tilsvarende det årlige utslippet fra 35 personbiler, opplyser prosjektsjef næring i Vestaksen Eiendom, Pål Vamnes.

Prosjektsjefen legger til at det utelukkende vil bli benyttet led-lys og energisparende aerogel-glass i nybygget. Dette er glass som blant annet forhindrer varmetap samtidig som lys spres optimalt på innsiden.

Powered by Labrador CMS