Nyheter

Havforskningsinstituttet glad for forsker-støtte

– Settes vår integritet i tvil, så er det også en fare for næringen, sier direktør ved Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Havforskningsdirektøren sier hun er svært glad for at forskningsmiljøer landet rundt har rykket ut til forsvar for den frie forskningen og for at Havforskningsinstituttet skal drive fri forskning i kjølvannet av uttalelsene til fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Sandberg har egget på seg store deler av Forsker-Norge med sine uttalelser torsdag om at Havforskningsinstituttet skal være «næringsvennlig», og at instituttet skal følge opp politiske ambisjoner om vekst i sjømatnæringen i sin forskning.

Rogne sier det ikke står noe i instituttets statutter eller formålsparagrafer om at det skal være «næringsvennlig», og sier hun er usikker på hva Sandberg egentlig mener.

– Men det ser ut som det er dette utsagnet som får folk til å reagere. Og settes vår faglige integritet i tvil, så er det også en fare for næringen, fordi vi må ha fri forskning for å stole på resultatene vi får, sier hun.

– Opplever du at dere fortsatt kan forske fritt og uavhengig etter disse signalene fra instituttets eier?

– Ja, det gjør jeg, fordi det er det vi gjør og det vi kommer til å gjøre, sier Rogne.

Hun understreker samtidig at hun opplever at instituttet er næringsvennlig.

– Jeg mener vi er det, fordi vi holder på med anvendt forskning som skal bidra til å utvikle næringen, sier hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS