Nyheter
Kan appelsiner forhindre grå stær?
En ny britisk studie på indikerer at et kosthold som er rikt på vitamin C kan redusere risikoen for å få grå stær, skriver Forskning.no.
Forskergruppen undersøkte data fra mer enn tusen par kvinnelige tvillinger fra Storbritannia over en tiårsperiode. Resultatene viser at kvinnene med kosthold som var rikt på C-vitamin, hadd 30 prosent lavere risiko for grå stær etter ti år, skriver Forskning.no.
– Vi kan ikke unngå at vi får grå stær, men vi kan forsinke utviklingen og unngå at den blir verre ved å spise mat med mye C-vitamin, sier professor Christopher Hammond i øyesykdommer ved Kings`s College i London i en pressemelding.
Hvordan C-vitamin hindrer grå stær har ikke forskerne funnet ut av, men de tror det kan skyldes at vitaminet også er en antioksidant.
Grå stær oppstår naturlig med alderen og skygger til øyelinsen, slik at den blir mindre gjennomsiktig og mer tåkete.