Nyheter

Sunnheten på bordet. René Zografos og Niels Christian Geelmuyden. Foto: Nina Dreyer.

Kjærlighet til naturlig, ren og ekte mat

Boka Sunnheten på bordet skal gjøre det enkelt å spise naturlig mat lagd fra bunnen av.

Publisert Sist oppdatert

Matblogger og fotograf René Zografos har valgt ut matrettene i samarbeid med Niels Chr. Geelmuyden , forfatter av bøkene Sannheten på bordet og Sannheten i glasset .

Leseren får oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kaker, desserter og drikke, alt laget av rene, naturlige og i hovedsak økologiske råvarer - stappfulle av næring og smak.

Geelmuyden forteller i innledningen til hvert kapittel hvorfor akkurat denne maten er bra for oss, ved å utdype de enkelte matvarenes egenskaper. I tillegg er det mange praktiske tips - som for eksempel hvilke konvensjonelt dyrkede grønnsaker som inneholder færrest sprøytemiddelrester og er de tryggeste valgene, de gangene man ikke får tak i økologisk.

Rettene i Sunnheten på bordet er dessuten valgt ut med tanke på et bærekraftig landbruk og god dyrevelferd. Spiser en denne maten, gjør man ifølge artikkelforfatterne både sin egen helse og jorden en tjeneste.

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen.

René Zografos er matblogger, ren mat-forkjemper, forfatter og fotograf. Han vant i 2013 Gourmand World Cookbooks-prisen for boken Helt naturlig mat .

Powered by Labrador CMS