Nyheter

Lakse-Mikal hedret igjen

To typer røykelaks fra Mikals laks er hedret med Spesialitet-merket for unik smak.

Publisert Sist oppdatert

– Mikal ser ut til å skape unike smaksopplevelser uansett hva han han får i nevene. Kanskje ikke så rart når han kombinerer topp råvare og håndverksmessig kunnskap med et brennende ønske om å lage den beste røykalaksen, sier adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist, i en pressemelding. Nylig hedret hun to typer røykelaks fra Mikals laks med Spesialitet-merket for unik smak.

Det familieeide røykeriet Mikals laks mottok hedersmerket for Økologisk røykelaks og Varmrøykt laks under et arrangement på Måltidet hus i Stavanger tirsdag.

– Det er en tilfredstillelse og et bevis for kvalitet å få Spesialitet-merket. Jeg jobber alltid mot å ha den beste kvaliteten, og Spesialitet er for meg en bekreftelse på at produktene mine virkelig er bra, sier Mikal Viga i Mikals Laks.

Mikals laks på Skiftun i Hjelmeland røyker og graver laks etter tradisjonsrike metoder og oppskrifter. De har flere ganger vunnet priser og utmerkelser for sin røkelaks.

Den økologiske røykelaksen lages med basis i Debio-sertifisert Ø-merket laks av superior kvalitet, havsalt og økologisk sukker. Økologisk laks får større andel marint fôr, bedre plass i merdene og nøtene laksen svømmer i behandles ikke med kobber. Mikals økologiske røykelaks kaldrøykes med einer og bøkespon over lang tid, med kontinuerlig utskiftning av røyk. Resultatet er en rund, modnet røyksmak, flott konsistens og perfekt saltbalanse.

Mikals Varmrøkte laks lages av dagsfersk superior laks fra oppdrettsanlegg som ligger i kort avstand fra produksjonsanlegget. Ferske laksesider tørrsaltes i ca. 25 timer før de lufttørkes og varmrøykes med einer og bøkespon. Hele prosessen tar tre døgn, med en flott og saftig varmrøkt laks som resultat.

Powered by Labrador CMS