Nyheter

Slik blir fabrikken seende ut på Kaupanger.

Lerum flytter fra Sogndal

Styret i Lerum har vedtatt å investere 250 millioner kroner for å flytte syltetøyproduksjonen og hovedadministrasjonen fra Sogndal til Kaupanger.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke kjøper produksjonsanlegget på kaia i Sogndal sammen med lokale investorer for å utvikle rundt 140 boliger. Veidekke har samtidig fått oppdraget med å utvide Lerum sin fabrikk på Kaupanger.

Planen er at flyttingen skal vere gjennomført innen mars 2018.

– I dag er en stor dag i Lerum. Vi har beslutta å flytte fra fabrikken på kaien i Sogndal, der vi har hatt produksjon siden 1920. Det er et omfattande prosjekt og en betydeleg investering for oss, men vi er overbevist om at det må til dersom vi skal fortsette som en ledende leverandør av næringsmiddelprodukter til det norske markedet, sier adm. direktør Trine Lerum Hjellhaug i en pressemelding.

Det skal bygges rundt 4.500 kvadratmeter nytt areal på Kaupanger og 1.500 kvadratmeter av eksisterande bygningsmasse skal bygges om. Arbeidet startar allerede nå i høst.

– Med denne utbygginga vil vi få en topp moderne og effektiv fabrikk på Kaupanger. Dette gir oss konkurransekraft, slik at vi kan videreutvikle posisjonen vår som marknadsleder på saft i Norge, samt utfordre syltetøyposisjonen. I tillegg betyr det mindre transport mellom Sogndal og Kaupanger, og mellom Lærdal og Kaupanger, sier Lerum Hjellhaug.

Det totalt 6.000 kvadratmeter store bygget skal romme kontor, emballasjelager, frys, kokeri og produksjonslokale.

Powered by Labrador CMS