Nyheter

Maarud har varemerkeregistrert ordet «potetgull», som Orkla mener de ikke har rett til. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Maarud anker potetgull-sak til Høyesterett

Maarud har besluttet å anke forføyningssaken mot Orkla til Høyesterett for det de mener er misbruk av Maaruds varemerke «Potetgull».

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): – Vi mener at lagmannsretten har tolket varemerkeloven uriktig, at Orkla har overtrådt lovens bestemmelser, og vi er derfor tvunget til å forfølge kravet om forbud. Anken over tingrettens dom av 2015, der registreringen av varemerket «Potetgull» av 2009 ble kjent ugyldig, skal behandles i november, skriver administrerende direktør Chris Samways i Maarud til Nettavisen.

I september i fjor avgjorde Oslo tingrett at Maaruds varemerkeregistrering av «potetgull» var ugyldig. Saken kom opp fordi Orkla ønsket å kalle sin Kims-chips det samme.

Maarud anket saken til Borgarting lagmannsrett, og samtidig ba Maarud om en såkalt midlertidig forføyning om at Orkla ikke får bruke «potetgull» i sin markedsføring. Borgarting lagmannsrett besluttet i mars i år at det ikke var grunnlag for noen slik midlertidig forføyning.

Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionary & Snacks Norge sier han ennå ikke har fått sett anken. Men på generelt grunnlag uttaler han følgende:

– Vi ser fram til behandlingen i Høyesterett. Lagmannsretten kom fram til at Maaruds registrering av varemerket i 2009 var ugyldig. Lagmannsretten sa også at påstanden om at måten vi har brukt «potetgull» på ikke er i strid med forretningsskikk, sier Rønning. (©NTB)

Powered by Labrador CMS