Nyheter

Norge vert for seminar om ernæring og helse

15. – 18. juni ble den årlige konferansen i komiteen for humanernæring og helse i International Meat Secretariat avholdt i Oslo. Norge er årets vertsnasjon og MatPrat og Animalia sto for arrangementet.

Publisert Sist oppdatert

International Meat Secretariat er en global organisasjon hvor medlemmene jobber direkte, generisk eller med forskning på rødt kjøtt. Det jobbes med ulike spørsmål knyttet til kjøtt, som dyrevelferd, bærekraft, økonomi og humanernæring. I tillegg jobbes det på artsnivå. Deltakerne på konferansen kom fra ulike steder i verden, og både Australia, Canada, Danmark, Frankrike, New Zealand, Norge, Sør-Afrika og England var representert, melder MatPrat i en pressemelding.

I tillegg til en profesjonell utviklingstur til Norilia, skjæreanlegget til Animalia og besøk hos en bonde, ble det to fullspekkede dager med presentasjoner av ny forskning, og diskusjoner omkring globale spørsmål og temaer knyttet til kjøtt og helse.

Det var blant annet foredrag av Dr. Ridoutt som er ledende forsker ved Australias nasjonale forskningsinstitutt (The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation). Hans fagområde er bærekraftige livsløpsvurderinger som er knyttet opp mot landbruksproduksjon, matsystemer og bærekraftige dietter. I tillegg snakket Dr. Amirsalar Samkani fra Bispebjerg hospital i København, og ph.d.-student Christina Steppeler fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

Powered by Labrador CMS