Nyheter

Øverst: The Kitchen Table på Maaemo. Foto : ©Bandar Abdul-Jauwad, Maaemo.
Nederst: Hurtigruteskipet MS “Polarlys”. Foto: Ørjan Bertelsen,© Hurtigruten.

Norsk mat i verdensklasse på nye frimerker

Moderne norsk mat i verdensklasse pryder nye frimerker fra Posten.

Publisert Sist oppdatert

Alle de nordiske postselskapene gir i disse dager ut frimerker med Nordisk matkultur som tema. Posten Norge har valgt å bruke retter fra Maaemo og fra Hurtigruten som motiver.

Restaurant Maaemo i Oslo er den ypperste eksponenten for det nye, norske kjøkkenet, og fikk for kort tid siden tre stjerner i Michelins restaurantguide. Hurtigruten har lansert et nytt konsept i restaurantene på alle sine skip, og satser på kortreist mat med råvarer fra områdene skipene reiser gjennom.

- Frimerker er på mange måter er lands visittkort. De nye frimerkene har en verdi på 14 kroner, som brukes for porto til brev til Europa. Det er fint å kunne profilere norsk matkultur på denne måten, sier Postens konsernsjef Dag Mejdell i en pressemelding.


De to motivene ble valgt i samarbeid med matkunstneren og matjournalisten Andras Viestad.

- Frimerkene gjenspeiler at norske topprestauranter i dag bruker kortreist norske mat for å skape nye mattradisjoner. Jeg vil takke Posten som synliggjør dette, sier Andreas Viestad.

Retten fra Hurtigruten er Rødbetebyggotto med torsk, grønnkål og bjørkesalt, med Freddy Storaker Bruu, som ansvarlig kokk. Maaemos rett er Sjøkreps på granbar, med Espen Holmboe Bang som kokk.
Fredag 15. april er frimerkene i salg over hele Norge. De har verdi på 14 kroner, som kan brukes på vanlig brev til Europa.

Powered by Labrador CMS