Nyheter

Commis Håvard Werkland (t.v.) og Christopher W. Davidsen under kokkekonkurransen Bocuse d'Ore Europe i Budapest tirsdag. Foto: Laszlo Balogh, Reuters/NTB scanpix

Norsk sølv i Bocuse d'Or

Christopher W. Davidsen og teamet hans sikret seg sølvet under Bocuse d’Or Europe. Sverige kom på tredjeplass, mens Ungarn tok gull på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 11 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2017. Med sølv i Bocuse d’Or Europe er Christopher W. Davidsen sikret plass i verdensfinalen.

Davidsen team, Team CWD, består for øvrig av Håvard Werkland, som under Årets Kokk 2015 vant prisen Beste commis (hjelpekokk), Gunnar Hvarnes er Bocuse d’Or Norges trener, og har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Presidenten for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, som også har vært en av konkurransens 20 dommere.

Med sølvmedaljen følger en premie på 9.000 euro – drøyt 80.000 kroner.

Kokker fra 20 land deltok i konkurransen, der de måtte forberede og presentere en kjøttrett og en fiskerett for 14 personer.

Den danske kokken Morten Falk og hans lag havnet på en tiendeplass. De er altså med videre til Lyon, men flere er skuffet over plasseringen.

– Jeg syns det er helt utrolig. Jeg skal undersøke nærmere hva som kan ha gått galt, sier dansk TV2 s matekspert, Rasmus Kofoed.

Han smakte alle de 40 finalerettene og mente Danmarks bidrag hørte hjemme i topp fire.

Tidligere på dagen fikk det danske laget konfiskert en ingrediens – syltet løk – fordi ingrediensen var i strid med reglene. Det er lov å ha med syltede produkter som ingredienser til konkurransen, men de kan ikke være hjemmelagde, skriver TV 2.

Davidsen vant i fjor høst konkurransen Årets kokk, som ble arrangert i Mathallen i Oslo. Han kommer fra Stavanger og er til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe onsdag kveld:

Gull: Ungarn

Sølv: Norge

Bronse: Sverige

Beste commis: Sverige

Beste fiskerett: Island

Beste kjøttrett: Frankrike

Disse er videre til verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon: Ungarn, Norge, Sverige, Frankrike, Island, Finland, Nederland, Sveits, Belgia, Danmark og Estland.

Kilder: ©NTB, Bocuse d'Or Norge
Powered by Labrador CMS