Nyheter

Politiet vil ikke sjekke søndagsbutikker

Søndag åpnet Rema dørene i 15 butikker. Politiet varsler at de ikke vil bruke ressurser på å avdekke om butikkene bryter loven, og Kristelig Folkeparti reagerer.

Publisert Sist oppdatert

I butikkene som holdt åpent i går benyttet ikke Rema 1000 seg av Brustadbu-løsningen, men satte opp sperrebånd i eksisterende butikker som avgrenset søndagsbutikkarealet, skriver Aftenposten.

– Vi kommer ikke til å starte etterforskning på eget initiativ i en slik sak. Men kommer det en anmeldelse, vil den bli vurdert. Jeg ville ikke blitt overrasket om utfallet ble det samme som i de andre sakene, sier Roar Hanssen, pressevakt i Oslo politidistrikt, til Vårt Land.

KrF-talsmann Geir J. Bekkevold ber både bransje og regjering snarest rydde opp der matgiganter krysser nye grenser for søndagsåpent.

Han mener regjeringens manglende avklaring av om det virkelig blir mer søndagshandel, åpner et tomrom der nettopp handelsinteresser selv kan tøye grenser og ta seg til rette. Bekkevold mener det å trekke sperrebånd gjennom deler av et butikkareal, er lovbrudd.

– Det skal være et eget lokale – og butikken skal ikke være på over 100 kvadratmeter. Jeg forventer at enhver som ønsker å drive en søndagsåpen butikk, forholder seg til disse klare reglene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS