Nyheter
Q med gresk yoghurt
I mai kommer Q med gresk yoghurt laget med norsk melk etter original gresk metode.
Yoghurten vil ifølge leverandøren inneholde 30 prosent mindre sukker per 100 gram enn de fleste andre smaksatte greske yoghurter uten kunstig søtning. Det skyldes blant annet at nyheten er laktoseredusert, opplyser meieriet. Nylig testet «TV 2 Hjelper Deg» mellommåltider og konkluderte med at noen mellommåltider – blant annet fra Q – er fulle av sukker.
Bent Myhrdal mener det er mye plass for nye greske yoghurter hos norske forbrukere.
- Jeg tror det vil bli en ny del av yoghurtkategorien. Vi tror og håper på amerikanske tilstander. Det betyr kraftig vekst i et undervinklet norsk marked, hvor gresk yoghurt utgjør 50 prosent i fremtiden, sier Myrdahl til Side2.
I dag er det Synnøve Finden som er størst på gresk yoghurt. Ifølge Nationen ble det solgt gresk yoghurt for 177 millioner kroner i 2013. I fjor var omsetningen på 319 millioner kroner.