Nyheter

Rørosmeieriet samler alt på Røros

Styret i Rørosmeieriet vedtok i styremøte sist torsdag å samle all meierivirksomhet på Røros, og skal bygge ut for 45 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Meierianlegget på Røros bygges ut med nytt og større produksjonsareal, nytt varemottak og -utlevering, kontor- og personalfasiliteter. I det nye meieriet på Røros vil det også bli lagt til rette for besøksvirksomhet og for fabrikkutsalg av meieriets produkter, går det frem i en pressemelding.

Det nye anlegget er kostnadsberegnet til ca. 45 millioner kroner og ferdigstilles senest høsten 2019. Dette betyr at Rørosmeieriet avvikler sin avdeling i Tolga Næringspark, der Synnøve Finden og Scandza ble nye eiere i sommer.

– Vi ser en fortsatt vekst for Rørosmeieriet og vi ser samling og utbygging på Røros som avgjørende for vår videre utvikling, sier meieribestyrer Trond V. Lund i pressemeldingen. Han mener at et sterkt og samlet meieri vil gi de mulighetene og kraften de trenger for å fortsatt kunne utvikle seg som Norges fremste økologiske meieri.
– Slik sikrer vi fotfeste og vekstmuligheter så vi kan utvikle oss i nye produktkategorier og fortsette å være en annerledes meieriaktør i en krevende konkurransesituasjon, sier han. Rørosmeieriet skal fortsette å ha en sterk lokal forankring.

Avdelingen på Tolga ble etablert høsten 2015. Ifølge meieribestyreren har driften på Tolga vært avgjørende for Rørosmeieriets muligheter til å ta et slikt økonomisk løft.
– Da utbyggingsprosessen på Røros tok tid, var det avgjørende for oss at vi kunne etablere oss på Tolga slik at vi kunne nå ønsket vekst, sier Lund.

Powered by Labrador CMS