Nyheter

Illustasjonsbilde: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Ser lite til prisveksten på kjøtt

Norske slakterier bedrer inntjeningen noe, men de ser lite til prisveksten i butikkene på kjøtt, sier KLF-direktør Juul-Hansen til Nationen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kommer ikke bort fra at store deler av kjøttsortimentet har vært sponset av handelen, sier administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjærfebransjens landsforbund (KLF) til Nationen.

– Over en åtteårsperiode har driftsmarginen i kjøttbransjen falt fra rundt 37 til 30 prosent, forteller Juul-Hansen, som mener vi må leve med at prisen på kjøtt øker mer enn konsumprisindeksen framover.

For et drøyt år siden tok Bunnpris-sjef Christian Lykke opp de lave kjøttprisene.

Lykke opplyste at kjeden i snitt hadde 15 prosent fortjeneste på kjøtt, mens driftskostnadene i snitt lå på 21 prosent – altså gikk kjøtt som varegruppe i minus. I noen perioder selges utvalgte kjøttprodukter til under innkjøpspris.

Powered by Labrador CMS