FRIONOR utfordrer på pizzamark

Publisert: 30. juli 1997 kl 00.00
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Det norske pizzamarkedet er i sterk vekst. Fra 1986 til 1996 er omsetningen av dypfryst pizza i dette markedet mangedoblet - og i dag selges det omlag 12 500 tonn pizza i Norge hvert år. Dette tilsvarer totalt 25 millioner pizzaer eller nærmere seks pizzaer årlig på hver eneste nordmann. Og ser man på frossen- og fersk pizza under ett, er tallet så høyt som 55 000 tonn pizza. I året. I Norge.

Det \"norskeste\"

Pizzaen kom første gang til Norge tidlig på 70-tallet. Dengang ble den amerikanske pizzaen sett på som eksotisk, og et symbol på en fremmedartet mattrend. I dag, 25 år senere, har nordmenn nådd verdenstoppen i pizza-spising sammen med amerikanerne. Flere pizzaprodusenter her hjemme har tjent godt penger på at pizza i 1996 kanskje er blitt noe av det \"norskeste\" som finnes.

15 pizzaer i året

- Nordmenns kjøp av dypfryst pizza har økt enormt på få år, sier produktsjef Olav Joh. Thorstad i Frionor-Produkter, til FK. I dag spiser 30 prosent av Norges befolkning pizza fra fryseren minimum en gang i uken. I 1989 spiste nordmenn dypfryst pizza 11 ganger i løpet av ett år, mens tallet i løpet av 1995 har steget til nærmere 15 pizzaer pr. hode. Økningen har vært gjeldende i alle grupper, men veksten har vært størst i aldersgruppen 25-39 år. Menn under 30 år er fortsatt de mest sultne, men geografisk sett er det små forskjeller. Pizzaelskere på landet spiser like mye pizza som folk bosatt i storbyen.

Utfordrer med RUND og HOT

Og det er denne veksten Frionor nå ønsker å ta sin del av. Med sine ny-uviklede pizzaer - \"RUND PIZZA\" og \"HOT PIZZA\" utfordrer selskapet nå de etablerte dypfryste pizzaene som har posisjonert seg som sterke aktører på markedet. De nye pizzaene blir å finne i butikkens frysedisker fra uke 40 og utover. Pr. i dag har selskapet fått distribusjon gjennom NKL, Rema, NorgesGruppen og enkeltbutikker i HAKON-systemet.

Produktutvikling

Frionor-Produkter hevder selv at de har utviklet to produkter som vil utfordre i fryse-disken. - Bak nylanseringene ligger et grundig forarbeide når det gjelder å få oversikt over forbrukernes preferanser, sier Thorstad. Det viser seg at det er mange potensielle pizzakunder som på grunn av for mange skuffelser har sluttet å spise dypfryst pizza. Vi har derfor bevisst valgt å ligge unna den typiske \"lavpris-pizzaen\" og den kvaliteten det medfører. I dagens marked ser vi at det er pizzaene av høyest kvalitet og med mest ost og fyll som tar markedsandeler. Det kan virke som forbrukerne ikke lar seg lure lenger - billige pizzaer blir ofte dyre når man selv legger på ekstra ost og kjøtt. Det blir ikke nødvendig på våre pizzaer.

Synlig både i media og butikk

Frionor satser stort både i TV og butikk. Gjennom kampanjeperioden vil det bli kjørt store smakstester i Norges største butikker med spesialbydge stands, samtidig som tre forskjellige reklamefilmer vil vises på TV med høy frekvens. - Vi skal være synlige i alle kanaler, sier Thorstad.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb