Humor

Publisert: 5. desember 1997 kl 00.00
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Realismen i høysetet

Leketøy blir stadig mer realistiske. Som denne Barbie-utgaven, for eksempel, der lillesøster Shelly sitter i handlevognen og rasker med seg mer eller mindre uønskede varer fra hyllene, akkurat som ekte unger i den alderen har en tendens til.Nå venter vi bare på en Shelly-utgave som skriker (på norsk, selvsagt) ?Jeg vil ha sjokolade!? eller ?Kjøper du ikke Donald, så kaller jeg deg bestemor!?, på en Shelly forhåndsprogrammert til å rive ned ølboks-pyramider eller å kaste tomater på ferskvaresjefen ? og på en Barbie som nasker røyk og tyggegummi.

Realismen er stor når lillesøster plukker med seg varer fra hyllene.

Jesus med nye gener

Katolikker bidrar gjerne til kampanjene mot genmodifiserte matvarer. De kraftige reaksjonene kommer etter at det viser seg at nattverdsoblatene kan inneholde genmodifiserte ingredienser, beretter The Grocer, som også gir den teologiske forklaringen på hvorfor genmodifisert nattverd er et fundamentalt filosofisk problem: Katolsk teologi anser at kjeksen faktisk blir Kristi legeme under nattverden.

Norges-Gruppen overtar Rema

Den rettferdige kaffen med Max Havelaar-merket er på plass i Norge, som kjent. Og avisen Nationen fremhever seg med grundig og solid informasjon: Kaffen importeres, får vi vite, ?av Joh. Johansen, som distribuerer blant annet til Norges-Gruppen med Rema i spissen?.Avisen gjemmer bort den spennende fusjonen i annet avsnitt av en notis, og beviser dermed en gang for alle at sensasjonsjournalistikk ikke er varemerket der på gården.Vanligvis ldesinformerte kilder uttaler at brødrene Johannson distribuerer til hvem som helst som skriver navnet deres riktig, mens Odd Reitan godtar det meste så lenge han får være i spissen. Kjell Inge Røkke, på sin side, kan muligens komme til å smake på kaffen, og det igjen vil trolig føre til medieoppslag om at han kjøper både Joh. Johannson, NorgesGruppen, Rema og Nationen.

Rema i spissen for Norges-Gruppen (som eier Mega, i midten) og Joh. Johansen (som eier Esso, bak). Men blir det Odd Reitan eller Kjell Inge Røkke som kjøper Nationen av Max Havelaar? (Foto: Anne Enger Lahnstein)

Mør med et smell

Glem de fineste og dyreste stykkene neste gang det kommer en kunde og vil ha mør biff. Selg ham heller bankekjøtt og en dynamittgubbe!Nå er Hydrodyne, en mørningsprosess med smell, på vei inn i kommersiell produksjon. Hjertebarnet til den pensjonerte kjernefysikeren og våpenspesielisten John Long innebærer at vakuumpakket kjøtt plasseres i en tank med vann. Trykkbølgene fra en sprengning i tanken passerer gjennom kjøttet og bryter ned fibrene. Kjøttet går videre til butikken, og kunden får godt og mørt kjøtt til og med fra de dårligste stykkene, ifølge Financial Times.Avisen skriver ikke om forventet oppgang for sprengt torsk i kjølvannet av atombombe-ekspertens mørningsprosjekt.

Eksempel på mørning av storfekjøtt. (Foto: Forsvarets overkommando)

Hjelp ? vi mangler utleienisser!

Norske kjøpesenter-sjefer må saumfare samvittigheten: Har de vært snille nok i år til å få besøk av julenissen på senteret sitt? Nisseutleiebyrået Western Staff Service har nemlig problemer med å skaffe nok julenisser, skriver Dagens Næringsliv.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb