Nyheter

Hva passer til koking?

Publisert

Alt kjøtt kan kokes, men det som gir best resultat, er kjøtt med høyt innhold av bindevev, og en del fett.Det seige bindevevet går under kokeprosessen over til å bli gelatin, og gir en opplevelse av mørhet og saftighet. Fettet bærer smaken, og kokekjøtt kan godt være litt fetere.Men for de som ønsker det magert, kan man selvfølgelig koke helt renskåret og fettfritt kjøtt.

StorfekjøttStorfekjøtt er en felles benevnelse på kjøtt fra okse og ku. På forparten finner vi bryst og bibringe, kjøttstykker med fantastisk smak, og noe ben som også setter god smak til kraften.Bogen på dyret (skulderen) er noe magrere, og passer også ypperlig til koking. For de som vil ha kjøttet benfritt, passer bankekjøtt godt. Det er ikke nødvendig å bruke mørt kjøtt til koking, når kjøttet er kokt er det mørt.

SmåfekjøttSmåfekjøtt består av sau og lam, også her er det forparten som passer godt til dette. Sau behøver noe lenger koketid enn lam, men gir mer smak og karakter til retten.

SvinekjøttSvinekjøtt er meget magert, og er i tillegg så mørt at det er lite behov for å koke dette kjøttet lenge. Også her vil svinebog, og særlig en god knoke være godt til koking.

Powered by Labrador CMS