Annonse

Bedre barnesikring

Fakta

Silmar ble etablert i 2007. Vi importerer Mart Cart produkter fra Assembled Products Corporation i USA, og har agenturet for Norden og Tyskland.

 

- Jeg har ikke tallene for Norge, men i USA har man rundt 20 000 ulykker årlig, der barn på en eller annen måte kommer til skade i forbindelse med bruk av handlevogn. Siden 1985 har faktisk fem barn dødd. I de fleste tilfeller er det snakk om tippeulykker, sier daglig leder Ingar Paul Taxt i Silmar til Handelsbladet FK.

Silmar har levert elektriske handlevogner (Mart Cart) til kjøpesentre og hypermarkeder siden 2007. Nå utvides sortimentet med et handlevognsupplement for bedre barnesikkerhet.

Handletog

Den nye barneløsningen «Shoppers Aid» er tilpasset to barn, eventuelt ett spedbarn som sitter i medbrakt bilstol. Løsningen innebærer at man trer barneløsningen inn på handlevognen bakfra, slik at man får et lite «tog». Shoppers Aid har dessuten plassert to små ratt foran barnesetene, slik at passasjerene kan få styre litt, de også.

- Med disse vognene kan man sikre barna med også hvert sitt sikkerhetsbelte. Dermed unngår man at de faller ut, og foreldrene kan trygt gå fra vognen et øyeblikk, sier Taxt, som i disse dager tester ut løsningen på Smart Club Alna i Oslo.

- Et viktig poeng med denne Shoppers Aid er dessuten at sikringen av barna ikke går på bekostning av handlekapasiteten, man får jo kurven fri. Derfor er ikke dette bare et godt tilbud til barnefamiliene, men det er god butikk, også, poengterer Taxt.

Langt å gå

Silmars øvrige sortiment henvender seg til kunder som av ulike årsaker har problemer med å ta seg rundt i stor varehus eller kjøpesentre.

- Én million nordmenn har en eller annen form for funksjonshemming, og for mange av disse er det problematisk å gå langt. Det er ikke rart om eldre og funksjonshemmede kvier seg for å dra på en Obs eller Smart Club med tanke på hvor langt det er å gå. Med de elektriske handlevognene våre blir det mye enklere for dem. De er veldig lettmanøvrerte, holder ikke høyere fart enn vanlig gåtempo og har en kurv foran der man kan samle varene. Her på Alnabru har vi også satt ut en type manuelle rullestoler, men med kurv foran. Mens rullestolbrukere ellers må legge varene i fanget, og går til kassen når fanget er fullt, kan de med begge disse løsningene få handlet alt de trenger, sier en entusiastisk Taxt.

Kjøper mer

- Dette er kundeservice. Man åpner jo varehuset sitt for flere kunder, samtidig som de får mulighet til å handle mer enn de ellers ville ha gjort. Mange av disse kundene kommer dessuten i følge med familiemedlemmer eller en medhjelper, som også ender opp med å handle. Vi har målinger som viser handel for denne kundegruppen med og uten Mart Cart, og mersalget er betydelig, hevder Taxt.

- Hvordan går salget?

- Vi er jo i en oppbyggingsfase, og dette er jo en type produkter som ikke selger seg av seg selv. Det må demonstreres, men det går bra. Jeg opplever at de jeg tar kontakt med ser det positive i det, og jeg blir ikke avvist noe sted. Og de som har produktene til utprøving, har hittil alltid blitt kunder, sier Taxt.

 

Silmar ble etablert i 2007. Vi importerer Mart Cart produkter fra Assembled Products Corporation i USA, og har agenturet for Norden og Tyskland.

 

Annonse
Annonse