Nyheter

Brekk begynte i butikk

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kan si at han vet hva han prater om med en viss tyngde når det kommer til dagligvarebransjen: Brekk begynte selv i butikk!

Publisert Sist oppdatert

– Min første jobb, ja! Det er jo litt moro at du spør, for den aller første jobben min var som butikkmedarbeider hjemme i Rørvik en gang på 60-tallet. Jeg mener å huske at butikken het noe med «Per Holm»; det var onkelen til mora mi som drev den, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til Handelsbladet FK.

– Hva gjorde du der?

– Jeg fylte varer i hyllene, ryddet og gikk ut med søppel. Alt mulig forskjellig. Jeg var vel 10-12 år gammel da jeg begynte og fikk noen kroner for jobben, og det kom jo godt med, forteller Brekk, som også kjørte ut med varer til kundene.

– I begynnelsen kjørte jeg med sykkel, men da jeg ble eldre fikk jeg kjøre med moped, og det var jo ganske stas, minnes Brekk.

– Finnes butikken fortsatt?

– Nei, dette var for mange år siden og den er lagt ned for lengst.

– Har du mer dagligvareerfaring?

– Nei, men jeg har bakerierfaring. Jeg jobbet på et lite bakeri, også det i Rørvik, og det hadde med mat å gjøre, også. Jeg gjorde litt forskjellig, ryddet og skrapte ut av ovnene, forteller matministeren.

Lars Peder Brekk tok siden økonomiutdannelse ved Høyskolen i Oslo, og fikk tittelen Cand. oecon i 1982. Tre år senere startet den politiske karrieren for alvor, som personlig sekretær i Fiskeridepartementet. Deretter fulgte tunge verv som ordfører i Vikna kommune, 1. nestleder Senterpartiets hovedorganisasjon, Statsråd i Fiskeridepartementet og parlamentarisk leder for Senterpartiet på Stortinget. Nå går han inn i sin andre periode som statsråd i landbruks- og matdepartementet, etter at han tok over for Terje Riis-Johansen i fjor.

– Du er et levende bevis på at man kan nå langt ved å starte i dagligvarebutikk.

– Ja, du kan starte som butikkmedarbeider og bli landbruks- og matminister, smiler Brekk.

Powered by Labrador CMS