Nyheter

Mye dagligvaresvinn

Svinnprosenten i dagligvarehandelen ligger i gjennomsnitt på 1,2 prosent. – Et enormt stort tall, sier Eirik Øhlschlägel i Checkpoint Systems.

Publisert Sist oppdatert

I norsk dagligvarehandel utgjør svinnet cirka 1,2 prosent, viser fersk statistikk. – Det er et enormt stort tall når man tenker på hvilke marginer man har i norsk dagligvare, sier daglig leder Eirik Øhlschlägel i Checkpoint Systems til Handelsbladet FK.

Nasking og svinn i norsk detaljhandel generelt, beløp seg til fire milliarder kroner i fra juli i fjor til juli i år. Det innebærer en økning på 2,3 prosent.

– Fire milliarder kroner er mye penger. Mange kunne nok tenke seg å ha disse pengene på bok istedenfor, fastslår Øhlschlägel, som i dag la frem den årlige rapporten The Global Retail Theft Barometer.

– Det har vært en økning i svinn og tyverier de siste årene. Samtidig har investeringene i sikkerhetsutstyr gått ned, så det kan se ut som det er en sammenheng, sier Checkpoint-sjefen.

Siste års økning på 2,3 prosent kommer for en stor del av rene butikktyverier. – Det har vært en større økning i rent butikktyveri enn av ansattes tyveri. Det kan ha med finanskrisen å gjøre. Det blir viktigere for folk å beholde jobben, sier Øhlschlägel.

Powered by Labrador CMS