Nyheter

Penger i chipsen

KiMs har latt seg inspirere av Norsk Tipping, og legger til sammen en halv million kroner i tilfeldig utvalgte chipsposer!

Publisert Sist oppdatert

Den Orkla-eiede chipsprodusenten KiMs på Skreia på Østre Toten har latt seg inspirere av tippebyen Hamar på andre siden av Mjøsa. I mangel på lottomaskiner brukes i stedet samlebåndet, som stoppes med et fast tidsintervall, der pengegevinstene puttes i tilfeldige chipsposer.

– Det er lov å dele ut penger på denne måten?

– Vi forholder oss til markedsføringsloven av 1. juni 2009, som tillater denne type kampanjer. Den innebærer også en regel om ingen kjøpsplikt, og den ivaretar vi ved at folk via post kan sende inn et ønske om at de vil være med i trekningen. På fabrikken på Skreia åpnes det etter bestemte prosedyrer en chipspose for å se om den inneholder gevinst, som sendes forbruker. Informasjon om dette står på posene og på KiMs nettsider, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kari Westersund i Orkla Brands overfor Handelsbladet FK.

«Er det penger i posen?» har leverandøren kalt kampanjen, der det er lagt gevinster på til sammen 500.000 kroner i chipsposene. Pengegevinstene er fordelt på 1000-, 500-, 200-, 100- og 50-lapper. Største gevinst er kr 1000. Ifølge Westersund det er gevinst i hver 300. chipspose.

KiMs mener å være først i Norge med å putte penger direkte i et produkt.

Kampanjeansvarlig Espen Gulbrandsen hevder at matsikkerheten ikke lider ved at mat og penger blandes sammen. Alle pengesedlene er nye og kommer rett fra Norges Bank. De skal deretter bli forsvarlig pakket etter strenge hygieneregler og i næringsmiddelgodkjent plast.

Powered by Labrador CMS