Annonse

Spiser vond mat – frivillig

En britisk undersøkelse viser nemlig at én av tre spiser mat de hater minst én gang i uken fordi de håper det gir en positiv helseeffekt. I løpet av livet spiser disse personene mer enn 4 000 porsjoner med mat de ikke liker, skriver Telegraph.co.uk.

Øverst på listen over mat folk hater, men spiser likevel, er spinat, fet fisk og grovt brød. Deretter følger brokkoli, rosenkål, linser, müsli, lever, sopp og løk.

– Alle vet at noe mat er bedre for oss enn annen, men jeg er overrasket over mengden av folk som tvinger seg til å spise mat de ikke liker, spesielt når det ikke trenger å være sånn, sier ernæringsfysiolog Priya Tew til Telegraph. Hun peker på at det stort sett finnes gode alternativer til den sunne maten folk tvinger seg til å spise.

Det er likevel ikke all sunn mat de spurte er villige til å spise. Blant de mer enn tusen deltakerne i undersøkelsen, svarte over halvparten at de aldri vil spise sushi. 30 prosent svarte at de aldri spiser avokado.

Undersøkelsen viser også at enkelte ikke har forstått hva som er sunt og hva som er usunt, skriver side2. Blant deltakerne svarte noen at de tvang i seg «sunne» matvarer som salami, svarte bønner og koriander.

 

Annonse
Annonse