Nyheter

Vann i Rema-ribba

Rema 1000s juleribbe er sprøytet med vann og krydder, skriver Aftenposten. – Den blir bedre sier daglig leder Geir Egil Roksvåg i Nordfjord Kjøtt.

Publisert Sist oppdatert

Nordfjords ferdig krydrede tynnribbe, som selges hos Rema 1000, består ifølge pakningen kun av 82 prosent kjøtt. Resten er vann, krydder og fett.

Kokk Erling Sundal fronter Rema 1000s julematkampanje, og har selv vært med på å utvikle tynnribben. Han sier han var skeptisk til å tilsette vann i starten, men at han går god for produktet i dag. – Dette er ikke noe problem, det er et produkt det egner seg å gjøre slike ting med, sier Suldal til Aftenposten.

Daglig leder Geir Egil Roksvåg i Nordfjord Kjøtt mener behandlingen bare gjør ribba bedre.

– Det blir bedre ribbe enn du normalt får hvis du salter og krydrer selv. Det er fordi krydderet får god tid til å trekke inn i kjøttet, sier Roksvåg til Aftenposten.

Rema 1000s innkjøpssjef Tor-Erik Aag sier til Handelsbladet FK at innholdsdeklarasjonen på den sprøytede ribba er noe misvisende, og viser til at produktet faktisk bare inneholder 5,6 prosent vann og krydder. Resten er kjøtt og fett.

Ifølge Aftenposten oppstår problemet når andelen saltlake overskrider 5 prosent og skal oppgis i innholdslisten; da sier regelverket at bare 30 prosent av fettinnholdet kan regnes inn i kjøttprosenten. Selv om Nordfjord Kjøtts krydrede tynnribbe inneholder 94,4 prosent kjøtt inkludert fett, kan altså bare 82 prosent oppgis som kjøtt i innholdsdeklarasjonen.

Powered by Labrador CMS