Brekk: – Offensiv holdning i meldinga

Publisert: 10. juni 2010 kl 00.00
Oppdatert: 11. desember 2014 kl 07.58

– Den nye stortingsmeldingen om norsk landbruk skal møte fremtidens utfordringer på en offensiv måte, forsikret Lars Peder Brekk i sitt innlegg på 10-årsjubileumskonferansen for Statens Landbruksforvaltning (SLF) i dag. Statsråden la ikke skjul på at utfordringene er mange og store.

– I fremtiden må vi produsere mer mat enn vi gjør i dag, vi blir en million flere innbyggere i løpet av de neste 20 årene. Denne regjeringen ønsker å opprettholde en høy matproduksjon over hele landet, men samtidig ser vi at flere bruk legges ned. Det er mange spørsmål vi må finne svar på. Hvordan skal vi øke produksjonen og samtidig redusere miljøbelastningen? Og hvordan skal vi sikre et fornuftig prisnivå samtidig som vi opprettholder mangfoldet?

Brekk trakk frem Matkjedeutvalgets arbeid som et viktig hjelpemiddel når fremtidens matpolitikk skal meisles ut.

– Ambisjonen er å bruke resultatene fra Matkjedeutvalget i landbruksmeldingen, slår statsråden fast. Utvalgsleder Einar Steensnæs, som langt på vei har varslet at det blir forsinkelser, får med andre ord ikke så veldig mye mer tid å gå på. Landbruksmeldingen skal være klar våren 2011.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb