Nyheter

Diplom-Is selger svensk tapssluk

Generalforsamlingen i Diplom-Is AB har besluttet å selge sin svenske virksomhet til Anders Müntzing, som tar over virksomheten 8. februar 2010. Diplom-Is skal nå fokusere på å styrke det norske og danske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Beslutningen er tatt med bakgrunn i den utfordrende svenske markedssituasjon for Diplom-Is. Dette vil frigjøre ressurser til at Diplom-Is AS nå kan konsentrere seg fullt om å utvikle selskapene i Norge og Danmark.

Diplom-Is i Sverige har siste året vært gjennom en betydelig restrukturering for å styrke konkurranseevnen. Forretningsmodellen ble lagt om fra direktedistribusjon til grossistdistribusjon, noe som har ført til en nedbemanning i selskapet. Diplom-Is Sverige vil fra årsskiftet ha cirka 60 ansatte og er ifølge selskapet nå betydelig bedre rustet til å møte utfordringene i markedet.

Enkelte av merkevarene til Diplom-Is er godt etablert i det svenske markedet. Derfor kommer utvalgte merkevarer til å bli lisensiert ut til Anders Müntzing fra Diplom-Is AS og fortsatt eksistere som merkenavn på det svenske markedet.

– Sammen med Anders Müntzing mener vi å ha funnet en god og fremtidsrettet løsning både for våre ansatte i Sverige og for Diplom-Is AS, sier administrerende direktør Bjørn Moldskred i Diplom-Is i en pressemelding.

– De nye eierne har gode forutsetninger til å drive en lønnsom forretning og til å utvikle selskapet videre til beste for de ansatte, kunder og konsumenter i Sverige. Diplom-Is ser frem til å ha et godt samarbeid med det nye selskapet i årene som kommer. Salget av den svenske virksomheten frigjør ressurser i Diplom-Is til å fokusere enda sterkere på vårt hjemmemarked og på vår danske virksomhet.

Som du tidligere har lest i Handelsbladet FK, har den svenske virksomheten vært et økonomisk mareritt for Diplom-Is i flere år. Mens selskapet har tjent penger i Norge og Danmark, har millionene rent ut i Sverige.

Powered by Labrador CMS