Ica relanserer Matkroken

Publisert: 28. januar 2010 kl 00.00
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

I dag er de assosierte butikkene i Ica samlet i Servicemat. Som en del av ryddesjauen forsvinner Servicemat og navnet blir erstattet av Matkroken. Det er ventet at det assosierte kjøpmannslaget får et betydelig påfyll etter hvert som Ica Nær blir avviklet som kjede.

– Vi blir sittende igjen med tre kjeder: Rimi, Ica Supermarked og Maxi. Vi ønsker derfor å tilby Matkroken-navnet til kjøpmenn som blir med videre som assosierte medlemmer, sier informasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til Handelsbladet FK.

Matkroken er et navn med tradisjoner. Det var navnet på de første butikkene til Stein Erik Hagen, og navnet hadde i lang tid et sus av ferskvarer og stort utvalg. Nå blir det navnet for de små og kjedeløse.

Det assosierte laget består for det meste av kjøpmannseide butikker som er for små for de etablerte kjedene. Også Norgesgruppen har et konsept for sine assosierte medlemmer. Som assosierte medlemmer får kjøpmennene tilgang på innkjøp og distribusjon.

– Hvor mange Matkroken-butikker bli det?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi får se hva som blir igjen når vi er ferdige med kjedekabalen. Vi har ikke all verdens tid, så det kommer til å skje fortløpende, sier Takle Friis.

Hans Våg på Ica Nær Kjørsvikbugen på Nordmøre er en av kjøpmennene som trolig havner i Matkroken. Du leste om kjøpmannen og butikkens hans i Handelsbladet FK tidligere i januar.

– Matkroken? Ja, alt er bedre enn Servicemat. Matkroken, ja? Ja, hvorfor ikke? Bare det ikke blir kroken på døra, humrer kjøpmann Hans Våg til Handelsbladet FK.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb