Nyheter
Kebabkongen kommer!
I 25 år har Faraj Asmaro forsynt landets kebabrestauranter med kebabkjøtt og krydderblandinger. At maten ikke har vært tilgjengelig i dagligvaren tidligere, er nesten ikke til å tro.
– Snakker jeg med selveste Kebabkongen?
– Ja, jeg var den første som begynte med Kebab i Norge, i 1983. Jeg drev kebabsjappe i to år, og så startet jeg som grossist, forteller Faraj Asmaro.
– Jeg hadde et forsøk i dagligvaren tidligere, for 10-12 år siden. Da samarbeidspartneren min gikk konkurs, ble prosjektet stoppet. Det tok lang tid å komme tilbake, konstaterer Asmaro.
Nå har han gått i kompaniskap med kjøttbedriften Kuraas i Narvik. – Kuraas produserer for oss etter oppskrift. Hemmeligheten er krydderblandingen vår, sier Kebabkongen.
– Hvor stort blir produktet?
– Alle eksperter er veldig optimistiske. Jeg også. Noen sa det vil ta den posisjonen taco har hatt, sier Faraj Asmaro, som selv har deltatt på mange demoer i det siste. Den første var på Ultra på Sandvika Storsenter.
– 700 mennesker smakte produktet og alle likte det. Jeg var forbauset i begynnelsen, for det var mange eldre mennesker som likte sterk saus. Jeg sa den var sterk, men det ser ut som at folk vil ha den sånn. Jeg har valgt å bare lansere én styrke, medium sterk. Dressingen jeg har laget er akkurat sånn jeg liker den selv.
– Ja, hvordan spiser kebabkongen sin kebab?
– Jeg spiser med brød og issalat, agurk og mais. Så har jeg kebab på toppen, og så dressing. Medium sterk holder for meg, den er ganske sterk.
– Hvordan har responsen vært?
– Bedre enn forventet. Vi har hatt en veldig bra start, sier Asmaro.