Nyheter

Krever Ica Norge for 277 millioner

I formiddag startet saken mellom Ica Norge og Møre-kjøpmennene. Kravet mot Ica Norge lyder på 277 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Vel 60 nåværende og tidligere Ica-kjøpmenn på Møre møter i dag Ica Norge i retten for å avgjøre en årelang strid om bonuser og rabatter. Saksøkerne, anført av Jonny Helland, mener Ica stappet bonuser i egen lomme i stedet for å sende den videre til kjøpmennene.

Saken skulle egentlig gått for retten før jul, men Ica Norge fikk saken utsatt etter at motparten hadde lagt frem ny dokumentasjon.

– Endelig! sier Helland til Handelsbladet FK. – Dette har tatt lang tid. Nå skal vi bevise at det vi har hevdet hele tiden, er sant.

Ica Norge har på sin side avvist kravene fra Møre-kjøpmennene, og informasjonsdirektør Bjørn Takle Friis sier til Dagens Næringsliv i dag at Ica hele tiden har lagt vekt på å være åpne mot kjøpmennene.

Det er ikke kjøpmennenes advokat Geir Kielland enig i. Han viste i retten i dag til at Ica har kommet med en foreldelsesinnsigelse på saken.

– Denne mener vi det ikke er dekning for. Ica har holdt kortene tett til brystet gjennom hele prosessen, noe som har vanskeliggjort saken. Vi kunne hatt alle fakta på bordet, men det har vi dessverre ikke, sa Kielland, som mener Ica har bedrevet hemmelighold og bevisst fordrøyd saken.

Saken skal etter planen gå for retten frem til tirsdag neste uke, og på vitnelisten står blant andre kjededirektør Thor Linge i Rimi og «Rik på lavpris»-forfatter Espen Bogen.

Powered by Labrador CMS