Nyheter

Kritisk til alenejobbing

Ransrekord i 2009 til tross: En fersk kontroll utført av Arbeidstilsynet i Oslo viser at åtte av ti ansatte i servicenæringen som jobber om natten og tidlig på morgenen, jobber alene. Handel og Kontor vil ha bedre sikkerhet for de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Bare siden forrige helg er seks kiosker blitt ranet i Oslo, og i januar ble det utført hele 32 ran mot butikker, kiosker og bensinstasjoner på landsbasis. Tidligere i år sa Handel og Kontor-leder Sture Arntzen til NRK at de ansattes sikkerhet ville bli et tema i vårens forhandlinger. Med dagens ransutvikling blir ikke temaet mindre aktuelt.

– Men nå skal vi først snakke med HSH på samarbeidskonferansen om sykefravær i neste uke, og det er sannsynlig at dette temaet dukker opp der, sier Arntzen til Handelsbladet FK

– Ungdomssekretæren i Handel og Kontor sier til NRK i dag at han ønsker seg et forbud mot alenejobbing i servicehandelen?

– Dette er noe som har vært tatt opp en rekke ganger med arbeidsgiversiden, men de mener det blir for dyrt. Men når åtte av ti er alene på jobb, og det er de som jobber alene som er mest utsatt for ran, så bør være det være i vår og arbeidsgivernes felles interesse å få gjort noe med det. Samtidig er det flere ting enn å være flere på jobb som kan gjøres for å sikre de ansatte bedre, som å forbedre kontanthåndteringen og å installere gode alarmsystemer.

– Vil dette bli et tema i vårens forhandlinger med arbeidsgiversiden?

– Det blir nok et tema, men det er for tidlig å si noe konkret før vi har utarbeidet årets krav. Det behandles først 24. mars, sier Sture Arntzen til Handelsbladet FK.

Powered by Labrador CMS