Nyheter

Retten er satt for Joker-skimmere

I formiddag startet rettssaken mot tre menn som står tiltalt for å ha misbrukt kortinformasjon fra 300 kunder hos Joker Geitmyrsveien i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det var i juli og august i fjor at det ble installert kopieringsutstyr i betalingsterminalen hos Joker-butikken på St. Hanshaugen i Oslo. 300 kunder fikk kortene sine kopiert og senere misbrukt etter å ha handlet i butikken. Ifølge påtalemyndigheten skal to ansatte i butikken, blant annet butikksjefen, i samarbeid med én utenforstående ha stått bak den såkalte skimmingen.

Da rettsaken startet i formiddag, sa den tidligere butikksjefen seg skyldig etter tiltalen, det samme gjorde mannen som ikke hadde arbeidet i butikken. Den tredje tiltalte, en tidligere ansatt, nektet straffskyld på samtlige tiltalepunkter.

Politiadvokat Lene Hammersland leste opp en tiltalebeslutning som omfattet tyveri, bedrageri og organisert kriminalitet.

– Dette er organisert kriminalitet. For å få til dette, må det være mange personer involvert, det må være godt planlagt, man må ha spesialkompetanse, og saken er i denne sammenheng også grenseoverskridende, sier Hammersland.

– Hvor omfattende er denne saken i skimmingsammenheng?

– Det er ikke den største eller mest omfattende saken, men den er spesiell fordi det er ansatte involvert. Samtidig er det den største saken hittil som har kommet som et resultat av politiets skimming-prosjekt i Oslo, sier Hammersland til Handelsbladet FK.

Til sammen skal over 2,5 millioner kroner ha blitt belastet Joker-kundenes bankkort.

Powered by Labrador CMS