Annonse

Bamsedrikken var ikke død

– Produseres de fremdeles?

– Ja visst. Og vi er de eneste i Norge som produserer med den originale, myke flasketypen. Men det finnes også én som produserer en hard variant, sier Willy Osberg i familiebedriften Saftsuse i Indre Arna i Bergen.

– Hard saft?

– Nei, hard flaske. Men den myke er best.

Saftsuse Osberg driver produksjon av Bamsedrikk i fire smaksvarianter: bringebær, appelsin, cola og frukt og Friskdrikk (saft) med bringebærsmak, og de har også begynt med gløgg.

– Vi tok over for tre år siden da noen skulle avvikle. Det er veldig gode produkter, men var en helt ukjent bransje, sier Osberg, som selv er elektriker og forsikringsrådgiver.

– Det har vært grådig spennende. Omsetningen er doblet for hvert år, oppsummerer han de siste tre årene. Erkjennelsen av at han ikke kan gjøre alt alene, har ført ham sammen med Spesialgrossisten.

Nå vil han ikke at drikken bare skal være Bergens stolthet - han vil at alle i Norge skal få smake. Derfor var han også med på Spesialgrossistens stand under Smak 2011.

– Jeg vil gjerne ut til alle butikker, jeg. I bergensområdet er det sånn at kjøpmennene ringer og sier «Jeg skulle egentlig ikke ha deg inne, men produktene dine er så gode», og så tar de dem inn likevel, forteller Willy Osberg.

Han synes det er fint at kjøpmennene vil ha produktene for smakes skyld. For Saftsuse tuller ikke med smakene. Nå jobber han med å lage den perfekte appelsinsmaken, men er ennå ikke helt fornøyd.

Annonse
Annonse