Nyheter

Her er Mini-Rimi

I sommer har Ica fått en ny kjedeprofil. Mini-Rimi åpnet dørene på de to første testbutikkene 26. mai. Mini-Rimi på Ryen var en av dem.

Publisert Sist oppdatert

Se flere bilder

Se

– Overgangen til Mini-Rimi har gått over all forventning. Hvis denne trenden fortsetter, blir det veldig moro. Rød Rimi har jo hatt en veldig oppgang og jeg tror vi vil få se det samme her, sier fungerende butikksjef Monika Åsatun ved Mini-Rimi Ryen.

– Særlig når det blir flere butikker og folk begynner å kjenne igjen kjeden, legger teamleder Charlie Rellsmo til.

24 prosent flere

De går inn i datasystemet og konstaterer at omsetningen på dagens dato så langt ligger 12 prosent over fjoråret, mens antall kunder har økt med 24 prosent. – Vi ser mange nye folk, særlig barnefamilier. Det skyldes at vi er blitt rimeligere, sier Åsatun.

– Vi vet at mange ønsker å holde nærbutikken gående, det sier de også til oss. Nå sier mange at det er lettere å velge oss, fordi vi har bedre priser enn før. Det er også blitt mer oversiktlig, legger Rellsmo til.

– Det er blitt veldig oversiktlig og fint. I dette konseptet er det lite kampanjer, og vi har mer gulvplass så det er lettere for oss å holde det i orden, sier Monika Åsatun. Vareutvalget er omtrent like stort som da butikken var Ica Nær. På 250 bestselgere er det Rimi-priser, noe som også er merket på hyllekantene. Rimi-priser er det også på frukt og grønt. For øvrig ligger prisene et sted mellom Rimi og Ica Nær.

Kort prosess

Butikken på drøyt 200 kvadratmeter holdt stengt i tre og en halv dag da den ble bygget om. Fra det ble bestemt at nærbutikken på Ryen skulle bli Mini-Rimi og til arbeidet var i gang gikk det under én måned. Butikken har hele tiden vært godt drevet som Ica Nær, og det var aldri aktuelt å legge ned. – Beliggenheten ved Enebakkveien er jo veldig bra. Det er bare å drifte butikken riktig, så vil det gå bra. Det gjelder vel egentlig alle konsepter, sier Åsatun. Hun har tidligere drevet franchise i Ica i seks år, og kom til Ryen som midlertidig leder da tidligere driver skulle gi seg og man ikke visste hvem som skulle overta. I løpet av august er ny driver på plass, men Monika håper å kunne fortsette som ansatt i butikken. – Det er en så trivelig gjeng her, skryter hun.

Fikk påvirke

Det var Ica sentralt som sto for planer og tegninger, men de ansatte har også fått sagt sitt underveis. Butikken har også fått åpning for å ta inn en del egne varer som kundene etterspør. – Det er veldig viktig at de faste kundene får de varene de har behov for. Og med den åpningen står vi mye friere, sier Åsatun.

I de hektiske dagene ombyggingen pågikk var alle de ansatte med og jobbet, og de fikk dermed innflytelse på en del ting som gjaldt vareplassering og hyller. Blant annet brukes topphyller i den lille butikken, selv om kjedekontoret helst hadde sett at det bare var lave hyller, som på Rimi. – Alle skjønner at det bare må være sånn i en så liten butikk, sier den fungerende butikksjefen. Både hun og teamleder Charlie Rellsmo skryter at kjedekontoret på Sinsen i forbindelse med omleggingen

Går unna

På Mini-Rimi Ryen merket de umiddelbart at den nye butikkprofilen ga resultater: større omsetning og flere kunder. – Foreløpig er det litt vanskelig å beregne bestillingene. I dag fikk vi for eksempel en pall med frukt ekstra selv om det ikke er levering før i morgen. Det er veldig gøy å se hvordan varene går unna, sier Monika Åsatun.

Omsetningen ligger på rundt 405 000 kroner i uka. – Det skal øke, og det er motiverende i seg selv. Det hadde vært gøy å komme opp i 470 000, for da kan vi ha to i kassa på kvelden, sier Monika Åsatun.

Åpningstidene ble utvidet ved omleggingen. Men det har vist seg vanskelig å forsvare kostnadene ved å holde oppe fra syv om morgenen til elleve om kvelden. Fra midten av august reduseres åpningstiden og blir fra 9 til 22.

Fra fire til ?

Mye er likt mellom Rimi og Mini-Rimi. Men den nye kjeden følger ikke Rimis kampanjer på annet enn det som er på tv-reklame. Den nye kjeden har egen kundeavis og egne tilbud.

– Vi har fått nye klær, det er ryddigere og vi har lavere priser. Der har du oss, oppsummerer Charlie Rellsmo om den nye kjedeprofilen.

Mini-Rimi åpnet på Ryen og Bråten (Ekeberg i Oslo) i slutten av mai. Senere har to nye butikker kommet til; Valldal i Møre og Romsdal og Natland i Bergen. Mini-Rimi er et alternativ for Ica Nær-butikker som er for små til å bli Rimi og ikke ønsker å bli Matkroken. Selv om Ica Nær nå fases ut, er det fortsatt rundt 200 Ica Nær-butikker i Norge. For en del av dem er det enda ikke avklart hvilken kjede de skal omprofileres til. Siden Matkroken ble relansert i fjor sommer, har 75 butikker blitt omprofilert til denne kjeden. En del Ica Nær-butikker har gått over til Rimi, og noen har også måttet legge ned.

Se

Powered by Labrador CMS