Nyheter

Pumpestikk i Stortinget

Pumpestikk er et betydelig problem for landets bensinstasjoner, og sakene blir lavt prioritert hos politiet. Onsdag tas saken opp i Stortingets spørretime.

Publisert Sist oppdatert

På landsbasis stikker folk av etter å ha fylt bensin for 30 millioner koner. Bare 70 prosent av pengene ser forhandlerne igjen, skriver Moss Avis.

– Mange avstikk er såkalt ufrivillige avstikk. Hvor kunden glemmer å betale og drar av gårde i god tro, eller at de som jobber i kassen ikke registrerer fyllingen, sier direktør Jan Carho i Bensinforhandlernes bransjeforening (BBF) til Moss Avis.

Der kunden glemmer seg får forhandlerne pengene stort sett igjen. Verre er det med de som med hensikt stikker av etter å ha fylt bensin, gjerne flere ganger og på ulike stasjoner. I gjennomsnitt får stasjonene igjen 70 prosent av pengene.

Bensinavstikk er ifølge BBF saker som lett henlegges hos en travel politietat. Foreningen har nå tatt initiativet til å ta opp spørsmålet i Stortingets spørretime førstkommende onsdag.

– Det skal ikke være akseptert av myndighetene at man er en kjeltring. I spørretimen håper vi på klare signaler fra justisministeren til politidistriktene om at vi ikke kan ha en unnfallende holdning til avstikk. Det gjør det jo også vanskelig å forebygge problemet, sier Carho til avisen..

Powered by Labrador CMS