Annonse

Ny Bunnpris-sjef

Som en del av omorganiseringen henter Lykke-familien for første gang inn en ekstern toppleder for dagligvarevirksomheten.

Christian Lykke, som har vært adm. direktør i I. K. Lykke as, og som er en av de største aksjonærene i familieselskapet, blir ny styreleder for dagligvarevirksomheten, mens faren Trond Lykke blir styreleder for eiendom. Handelsbladet FK fikk bekreftet omorganiseringen onsdag ettermiddag. I fjor fikk Bunnpris/I. K. Lykke et betydelig konsernunderskudd, og nå kommer den store ryddesjauen kombinert med en jakt etter ny vekst.

– Dette burde vi ha gjort for lenge siden. Vi trenger en tydelig og faglig sterk leder som både gjennomfører og som følger opp. Kjell Engløkk har alle egenskapene som skal til for å gjøre jobben, sier Christian Lykke til Handelsbladet FK.

– Betyr det at du har vært en dårlig leder?

– Ikke nødvendigvis, men jeg kunne sikkert vært bedre. Engløkk har andre egenskaper enn jeg har, og sammen blir vi et godt og sterkt team. Bunnpris trenger en leder av hans kvaliteter, sier Lykke.

Kjell Engløkk er 54 år gammel og har en sterk posisjon i dagligvarebransjen, og blant kjøpmenn. De siste årene har han vært regionsdirektør i Region Nord (Midt-Norge og Nord-Norge) i Bunnpris med Trondheim som base. Fra 1989 til 1999 var han leder for Rimi i samme region, og han har også vært i ledelsen i Hakon Distribusjon. Han har vært på ønskelisten til mange i dagligvarebransjen. Nå går han svært overraskende helt til topps i dagligvaredelen etter delingen av Lykkes familiekonsern.

– Vi har snakket om dette lenge, men de siste par månedene har det blitt mer konkret. Så dette er en ansettelse som vil komme alle parter til gode. Nå blir det full fokus på dagligvaredriften. Første mål er å få overskuddet tilbake, og deretter skal vi fortsatt vokse, sier Lykke.

Bunnpris er den minste av de landsdekkende aktørene med en markedsandel på 3,7 prosent, men i flere deler av landet har kjeden en tosifret markedsandel.

Annonse
Annonse