Nyheter

Arbeidsglede

Jeg vil rette en stor takk til Vibeke Madsen og alle de ansatte i Virke for at jeg fikk muligheten til å være én av 16 deltakere under et seminar om arbeidsglede nylig.

Publisert Sist oppdatert

I salen satt fire av mine kollegaer og flere bekjente som klarte å finne en liten time til å høre på meg en travel ettermiddag. Men det som var mest uventet, var at jeg ble presentert for de over 100 gjestene i salen ikke bare som Ica-Olga, men også som spaltist i Handelsbladet FK. Det lille øyeblikket betydde mye for meg. Jeg er jo tidligere journalist, men jeg hadde aldri drømt om at jeg i Norge skulle få ros for det jeg skriver. Spaltene mine er noe som betyr veldig mye, og det gir meg ekte arbeidsglede når jeg får tilbakemeldinger fra mine lesere. Og enda større var overraskelsen da flere kom bort til meg i pausen og fortalte at de hadde vært spaltelesere over flere år, og kom med forslag på ulike tema de vil jeg skal skrive om fremover.

Alle de som var på scenen under seminaret holdt svært inspirerende innlegg, og mye av det de sa kommer jeg til å huske i min arbeidshverdag. Om jeg kort skal beskrive kort hva arbeidsglede betyr for meg, vil jeg sitere direktør Anita Krohn Traaseth i HP, som sa: «Jeg har aldri ønsket meg en snill sjef, jeg har ønsket meg en sjef med ryggrad» og Vibeke Hammer Madsen i Virke som sa: «Det vi sender ut, får vi tilbake». Og for meg den ekte oppskrift på hvordan man kan skape arbeidsglede, uttalt av Kjell Magne Bondevik: «Man må lytte til sine medarbeidere, ikke bare gi beskjed. Det er viktig for å forstå deres situasjon, å høre hva de mener, også om de mener noe annerledes».

Jeg kommer aldri til å skifte mening om at hvis du ikke har et godt forhold til din nærmeste sjef, så er det nesten umulig å få arbeidsglede. Å bli sett og satt pris på betyr mye for arbeidsgleden for meg. Og konstruktive tilbakemeldinger på hvordan jeg kan bli enda bedre som leder fra mine sjefer, betyr også arbeidsglede.

Vi ledere har et ansvar for å spre arbeidsglede, og det er fra sjefen den smitter mest. Ofte er det bare små ting som gjør en forskjell. Det viktigste og enkleste du kan starte med, er å bli kjent med dine medarbeidere. Og slev om det høres så enkelt ut, bør man alltid starte dagen med et smil og hilse på medarbeiderne.

Og husk: arbeidsglede smitter!

Powered by Labrador CMS