Nyheter

Coop best i stor juicetest

VG kjører i dag en stor juicetest, der Coop er best i test både når det gjelder ferskpresset juice og juice fra konsentrat. Rema 1000 kommer dårligst ut.

Publisert Sist oppdatert

Appelsinjuicen i Coops Smak Forskjellen-serie, som er laget av blodappelsiner, kommer desidert best ut i VGs test, som presenteres over fire sider i dagens papirutgave. Coop-juicen er den eneste «ferskpressede» juicen som får terningkast 6.

VG har fått analysert innholdet av vitamin C og pH-verdiene i de 20 mest solgte merkene med appelsinjuice i dagligvarehandelen. Coop-juicen hadde høyest innhold av vitamin C, og inneholder nesten dobbelt så mye som oppgitt.

Også Coops billigmerke Xtra, med appelsinjuice fra konsentrat, scorer høyt på C-vitamininnhold – i tillegg til å være testens billigste.

Laboratorietesten som ble utført ved forskningsinstituttet Nofima, viser at to av Remas appelsinjuicer inneholder betydelig mindre C-vitamin enn det som er oppgitt på kartongene. Begge får terningkast 1 i testen.

– Dette er selvfølgelig for dårlig, produktene skal inneholde det som deklareres. Vi beklager dette overfor våre kunder, og følger opp vår leverandør i forhold til kontrollrutiner, sier kategori- og innkjøpsdirektør Lars Kristian Lindberg i Rema 1000 Norge til VG.

Powered by Labrador CMS