Nyheter

Findus trekker tilbake lasagne

Findus Norge trekker tilbake lasagne fra norske matbutikker, men understreker at det ikke er noe som tyder på at det finnes hestekjøtt i pakningene.

Publisert Sist oppdatert

Det er til nå meldt om at det skal være hestekjøtt i lasagnen i hele 16 land, deriblant Sverige, Storbritannia og Frankrike. Leverandøren som produserer dette for Findus er også beskyldt for å bruke eselkjøtt i produksjonen.

- Til tross for at det ikke foreligger fakta som tilsier at Findus Lasagne i Norge har annet innhold enn deklarert, trekker Findus Norge tilbake sin lasagne fra butikk og grossist for å være føre var, opplyser administrerende direktør Atle Farmen i en NTB-melding. Farmen viser til at det i utlandet er lasagne produsert etter 1. august i fjor som er berørt av juks med hestekjøtt. Ingen av produktene som er levert til markedet i Norge er blitt produsert etter denne datoen, ifølge Farmen. Han mener det er en skandale at mistanke om fusk og dokumentforfalskning har rammet forbrukerne og Findus i andre land, og varsler at konsernet har satt i gang søksmål mot leverandøren Comigel og dens underleverandører.

Powered by Labrador CMS