Nyheter

Fosse slutter som Spar-sjef

Elisabeth Mæland Fosse slutter som kjededirektør i Spar. Med bakgrunn i behovet for en mer effektiv organisasjonsstruktur har adm. direktør Ole C. Fjeldheim i Kjøpmannshuset valgt å også tiltre rollen som kjededirektør for Spar-kjeden.

Publisert Sist oppdatert

Den nye sjefen for Kjøpmannshuset, Ole Christian Fjeldheim, er i ferd med å bygge opp en ny ledelse og struktur rundt kjedelaget. Kjøpmannshuset har ansvaret for Spar/Eurospar, Joker og Nærbutikken. Avgangen til Spar-sjef Elisabet Mæland Fosse, som har ledet Spar siden 2010, er en del av den nye kabalen.

Spar/Eurospar har ikke styrket sin markedsposisjon de siste årene, selv om det er god sammenlignbar vekst og flere gode resultater fra enkeltbutikker. I følge Dagligvarerapporten 2013 fra Nielsen har Spar en uendret markedsandel på 6,8 prosent, og kjedelaget var den eneste av dagligvarekjedene i Norgesgruppen som ikke styrket sin markedsposisjon gjennom 2012.

Elisabet Mæland Fosse har hatt en sterk posisjon ute hos kjøpmennene og butikksjefene, ikke minst på grunn av hennes evne til å spre energi og humør, og alle kjøpmannsturene for de beste på laget. Spar var en av de mest synlige på tribunen under vm på ski i Val di Fiemme.

Og som den avtroppende kjededirektøren sier i lederartikkelen i en fersk utgave av internbladet Kjøpmannen: «Vi går for gull!» Avslutningen på lederartikkelen er på mange måter et siste inspirasjonspåfyll til kjøpmannslaget, og det er skrevet før det ble kjent av kjededirektøren går av.

«I Spar har vi dyktige forretningsfolk, men mest av alt er vi fine folk. I jubileumsåret skal Spar-laget, ditt lag i butikken, få enda mer fornøyde kunder. For kampen handler i bunn og grunn om nettopp det. Hvem som klarer å skape den beste handleopplevelsen i sin butikk. Tar du utfordringen i din butikk? Jeg ønsker deg og ditt team lykke til i den viktige sesongen vi nå går inn i!».

Powered by Labrador CMS