Nyheter

Mattilsynet fant mange feil

Mattilsynet har gjennomført uanmeldte inspeksjoner i 71 buffetserveringer på hoteller og kantiner i Oslo. – Resultatene var nedslående. Bare 22 virksomheter hadde gode nok rutiner for buffetserveringen, sier seksjonssjef Solveig Eriksrud.

Publisert Sist oppdatert

På tre steder var forholdende så dårlige at hele eller deler av virksomheten ble stengt. I tillegg ble det nedlagt omsetningsforbud for produkter i fire virksomheter.

Bakgrunnen for kampanjen var at det i løpet av de siste månedene av 2012 oppstod det flere store sykdomsutbrudd knyttet til servering ved hoteller og kantiner i Norge.

– Vi ønsket derfor å se nærmere på hvordan rutinene for buffetservering fungerer i disse virksomhetene, sier Solveig Eriksrud, seksjonssjef ved Mattilsynets kontor i Oslo.

De fleste avvikene var knyttet til rutine for kjølelagring og at virksomhetens egne rutiner ikke følges. Det ble også avdekket at målingene virksomheten utfører ikke viser representativ temperatur i varen.

– Rutiner for gjenbruk av varer og personalets hygiene var mange steder ikke god nok, forteller Eriksrud.

Ved gjenbruk av varer viste deg seg at mange ikke gjorde faktiske vurderinger for om maten kan gjenbrukes.

– Mange steder ble matvarer som hadde vært oppbevart ved ugunstige temperaturer brukt om igjen, forteller hun.

De fleste avvikene rettet mot personalets hygiene var knyttet mot mangelfulle håndvaskforhold, samt tilgjengeligheten til toalett og garderober for personalet.

Powered by Labrador CMS