Nyheter

Theie: Trenger nye krefter

– Vi har kommet til et punkt der det er viktig å få inn nye krefter, sier Ica Norge-sjef Thorbjørn Theie til Handelsbladet FK.

Publisert Sist oppdatert

Overfor Handelsbladet FK presiserer Theie at både Skarpnes og Linge er dyktige på kjededrift og har gjort en solid innsats. Samtidig har Ica Norge et langt stykke igjen å gå før selskapet er på offensiven, og i den nye strategien som legges for kjedene mener han det er riktig å hente inn nye koster .

– Vi har kommet til et punkt der jeg mener det er viktig å få inn nye krefter som tenker nytt, kan komme med nye innspill og kan dra prosessen videre. Det er jeg trygg på at de to nye kjedesjefene vil gjøre. Elisabet har jeg ansatt én gang før (i Norgesgruppen, red. anm), og det har jeg aldri angret på. Christian er en person jeg har fulgt med på fra sidelinjen; han har mye engasjement og entusiasme, og vil bidra med skikkelig trøkk, sier Theie.

Avtroppende Rimi-direktør Thor Linge ønsker ikke å utdype bakgrunnen for toppsjefbyttet ut over det som står i pressemeldingen, men presiserer at han ikke har noe uoppgjort med Ica Norge: – Jeg ønsker Rimi og Ica Norge alt godt videre. Min person er uviktig i det store bildet; det er selskapet og kulturen som er vesentlig, sier Linge, som mener det viktigste nå er at man klarer å holde på begeistringen man har bygd opp i kjeden. – Jeg føler meg privilegert over å ha fått jobbe med så mange fantastisk dyktige medarbeidere, som har stått i stormen i mange år og bidratt til å få Rimi på rett kjøl.

– Hva er du mest fornøyd med i din tid i Rimi?

– Jeg er mest fornøyd med å ha snudd Rimi fra fallende markedsandeler og tilbake til andelsvekst, og det å ha reposisjonert kjeden det i norske lavprismarket. At vi dessuten har klart å gjøre dette med stor turbulens rundt oss, synes jeg sier mye den store stå på-viljen og entusiasmen vi har hatt i kjeden, sier Linge, som tok over som Rimi-sjef i begynnelsen av 2007.

Mens Linge nå vil se seg om etter utfordringer utenfor Ica-systemet, vil Skarpnes forbli i selskapet og jobbe med CRM-spørsmål.

Les mer i neste ukes papiravis.

Powered by Labrador CMS