Nyheter

Bartmann fra Bondens marked til Oikos

Aina Bartmann har fått ny jobb som politisk rådgiver i Oikos, og takker dermed av som daglig leder for og primus motor for Bondens marked Norge etter 11 år.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært med i Bondens marked fra starten av i 2003. Nå er det på tide å slippe til nye krefter, sier Aina Bartmann til Nationen. Fra nyttår overlater hun sjefsstolen til 37 år gamle Randi Ledaal Gjertsen, som kommer fra Norsk Landbrukssamvirke.

– Etter 11 år i jobben er det nok Bondens marked som møteplass og alliansebygger jeg er mest stolt over at vi har fått til, sier Bartmann. Første februar neste år begynner hun i deltidsstilling som politisk rådgiver i Oikos – Økologisk Norge.

– På samme måte som lokalmatsatsingen har vært en viktig spydspiss for økt matmangfold, håper jeg økologisk landbruk kan bli spydspiss for mer bærekraftige produksjonsmetoder i hele landbruket, sier hun om den nye jobben. Bartmann er også valgt til å være koordinator for Nettverk for GMO-fri mat (genetisk modifiserte organismer) fra samme dato. Her jobbes det nå for å få finansieringen på plass.

Powered by Labrador CMS