Arbeidsliv

Dagens ledertips: 4 veier til personlig effektivitet

Ulike måter å tenke og jobbe på krever ulike tilnærminger til personlig produktivitet.

Publisert Sist oppdatert

Det hevder Geil Browning, grunnlegger av konsulentselskapet Emergenetics International. I et innlegg hos Inc.com lister hun opp det hun mener er fire vanlige måter å tilnærme seg arbeidsoppgaver på. Man kan jobbe etter en av måtene, eller bruke kombinasjoner.

Strukturert
Folk som tenker og jobber strukturert kan ha nytte av tradisjonelle arbeidslister for å bli mer effektive på jobben. Etter hvert som oppgavene er løst, hukes de av på listen.

Analytisk
Tenk deg en innkjøper. Her kan produktivitet i større grad handle om å finne verdier enn å få huket av et visst antall arbeidsoppgaver. Alle beslutninger, om det handler om å reise, gjøre forundersøkelser eller å innkalle til møter, tas ut fra et større bilde. For å bli mer effektiv spør man seg, bidrar dette til innkjøp som gir verdi, eller ikke?

Sosialt
Sosiale tenkere, eksempelvis innenfor salg, bruker sosiale ferdigheter og involverer andre for å være produktive. Her kan møter, relasjoner og åpen kommunikasjon bety mye for produktiviteten.

Konseptuelt
Konseptuell tenkning handler ifølge Browning om å ha en intuitiv følelse for det store bildet og en evne til å oversette abstrakte tanker til praksis. De som tenker slik er ofte kreative. Når det kommer til effektiv jobbing, handler det ifølge Browning her som regel ikke om ting som skal gjøres, men om ting som gjøres nå eller allerede er gjort. E-poster, telefoner og ideer følges opp så snart som mulig.

Powered by Labrador CMS