Arbeidsliv

Foto: ID 42231525 © Leung Cho Pan | Dreamstime.com

3 tips for gi selvtilliten en liten dytt

Noen ganger kan selvtilliten trenge litt drahjelp.

Publisert Sist oppdatert

Det fastslår den amerikanske nettavisen Inc.com. De ordlegger seg riktignok på amerikansk vis, og forteller at vi noen ganger må minnes om hvor storartede vi virkelig er, men de har noen tips som kan være til inspirasjon. Det være seg om man vil gi sin egen selvtillit en liten dytt, eller om man liker å tenke at man av og til trenger å få bekreftet sin egen fortreffelighet.

Det er Minda Zetlin, medforfatter av boken «The Geek Gap» som i et innlegg hos Inc.com, gjengir tips fra coachen og forfatteren Wendy Capland. Dette er essensen i tre av dem:

  • Snakk med folk som kjenner deg godt
    Når du tviler på deg selv og er frustrert, vil folk som kjenner deg godt være de beste til å kunne minne deg om hvilke talenter du har og alt du faktisk har gjort.
  • Lag en allerede-gjennomført liste
    Mange av oss lager allerede arbeidslister, men her kommer det et tips om å lage en liste over oppgaver og prosjekter som er ferdige og fungerer godt. Bare det å skrive en slik liste vil være bra for selvtilliten, mener Capland. En slik liste kan dessuten gi perspektiv på hvor du er og hva som gjenstår av arbeid og oppgaver.
  • Prøv meditasjon
    Meditasjon er bra for å få ned stressnivået, noe som igjen er bra for hodet som sådan og for beslutningsdyktigheten.
Powered by Labrador CMS