KBS

Couche-Tard kjøper irsk stasjonskjede

Statoil Fuel & Retail-eier Alimentation Couche-Tard kjøper gjennom et av sine datterselskaper Topaz, Irlands ledende aktør innenfor servicehandel og salg av drivstoff.

Publisert Sist oppdatert

Fra før eier og driver Couche-Tard statoilstasjonene i åtte europeiske land. Selskapets europeiske hovedkontor ligger i Oslo.

Couche-Tard kjøper majoriteten av aksjekapitalen (mer enn 99,86%) til både Topaz Energy Group Limited («TEGL») og Resource Property Investment Fund plc («RPIF»), sammen med hele aksjekapitalen til Esso Ireland Limited. Minoritetsaksjonærene i TEGL og RPIF vil få tilbud om å ta del i den samme muligheten. Dette oppkjøpet vil posisjonere Couche-Tard som den ledende aktøren i Irland på servicehandel og drivstoffsalg.

Transaksjonen er forventet å bli avsluttet i fjerde kvartal av Couche-Tards regnskapsår for 2016 og er underlagt de vanlige regulatoriske godkjennelser og sluttvilkår. Kjøpet vil bli finansiert ved å bruke Couche-Tards tilgjengelige kontanter og eksisterende kredittfasiliteter. Partene har blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Topaz er den ledende aktøren innenfor servicehandel og detaljhandel av drivstoff i landet, og har et nettverk på 464 stasjoner over hele den irske øya, inkludert stasjonsnettverket til Esso som nylig ble kjøpt opp av Topaz. Av disse stasjonene er 162 direkte eid av Topaz og 302 av forhandlere. Avtalen omfatter også kommersiell drivstofforsyning med over 30 depoter og to egeneide drivstoffterminaler.

– Vi erklærte ved oppkjøpet av Statoil Fuel & Retail i 2012 at Statoil Fuel & Retail ville være vår plattform for vekst i Europa. Etter oppkjøpet av Shell i Danmark er dette vår andre kunngjøring i Europa i år. Avtalen om å kjøpe Topaz nettverk og eiendeler vil bety at vi legger enda et stasjonsnettverk med svært høy kvalitet inn i vår virksomhet, sier Brian Hannasch, President & CEO i Couche-Tard, i en pressemelding.
– Nå som bensinstasjonene i Couche-Tard-familien samles under den sterke, globale merkevaren Circle K er vi godt rustet til å inkludere det irske markedet, det er et betydelig marked, sier Jacob Schram, Couche-Tards Group President Europe. Han er ansvarlig for Statoil-stasjonene i åtte europeiske land, og får Irland som det niende landet i sin portefølje.

– Topaz passer oss strategisk godt og vil styrke vår posisjon i Vest-Europa betraktelig. Selskapet har et omfattende nettverk med gode lokasjoner, med høy kvalitet på forplassene og butikkene. De har et utmerket mattilbud og ikke minst profesjonelle ansatte. Vi ser fram til å ønske Topaz velkommen inn i vår familie, sier Schram.

Powered by Labrador CMS