Arbeidsliv

Er sjefer blitt for positive til det å gjøre feil?

Er det blitt mer beundringsverdig å gjøre feil enn å gjøre ting riktig?

Publisert Sist oppdatert

Blant de mange rådene om hva som skal til for å lykkes her i verden, dukker det ofte et råd om at man må våge å gjøre feil. Ellers er det vanskelig å få til noe.

Financial Times-kommentator Lucy Kellaway mener imidlertid at holdningene strekkes for langt i den retningen. Hun er kritisk til det å «elske feil», hvilket hun mener er en holdning som er blitt eksportert fra næringslivet Silicon Valley; hvor det er å gjøre mange feil i høyt tempo ifølge Kellaway blir sett på som klokskap.

«Feil er blitt opphøyet til et slikt nivå at man snakker om det å gjøre feil som mer beundringsverdig enn det å gjøre ting riktig», skriver Kellaway i artikkelen Listen to brain surgeons, not bankers, for the truth on errors.

Kommentatoren skriver at årsakene til at man glorifiserer det å gjøre feil er basert på flere psykologiske misoppfatninger. En av dem er at man tror at folk lærer av sine feil, en annen at man frykter at redsel for å gjøre feil paralyserer folk. Kellaway stiller spørsmål ved begge disse argumentene.

Powered by Labrador CMS