lakselusntb.jpg

Illustrasjonsfoto: Lakselus er vanlig, men en ekspert iTromsø har snakket med sier han aldri har hørt om at den følger med helt inn i fiskedisken.

Fikk røkelaks med lakselus

Annonse

Det var mandag ettermiddag at familien handlet en røkt laksefilet på tilbud på Coop Extra i Kroken. Da familien litt senere skulle ha seg en brødskive, så oppdaget de at det var lus på laksen, skriver iTromsø.

– Det er ingen tvil om at det er lakselus. Denne laksen har mange merker av lus og lusebitt. Den suger seg fast, og selv om den som oftest slipper taket og faller av når laksen er død, har vi sett at den kan sitte på fisken ei stund. Lus er vanlig, men at det skal henge på helt inn i butikkdisken er uvanlig. Det er veldig rart, og jeg aldri opplevd eller hørt om det før sier Roar Kristoffersen, førsteamanuensis i arktisk og marin biologi ved UiT, til iTromsø.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, er klar på at slike tilfeller ikke skal forekomme deres butikker. Han sier til iTromsø at Coop nå vil kontakte leverandøren og be dem gå gjennom rutinene sine for å finne ut hva som har skjedd.