Overvåker pris på 300 dagligvarer

Publisert: 9. mars 2015 kl 10.51
Oppdatert: 22. april 2015 kl 12.32

Appen Dagligvarebørsen skal gi informasjon om priser hos Rema 1000, Kiwi, Coop Extra, Coop Prix, Rimi, Meny og Spar. I tillegg overvåkes prisene på 300 tilsvarende varer på Maximat på Norbysenteret i Sverige. Femtenårige Vetle Grim Hjelmtvedt og Lars Kristian Nymoen (30) står bak lanseringen av det som skal bli «markedets mest omfattende prisoversikt».

Det skal bli mulig å søke pris på enkeltprodukter via en søkemotor, og man kan sette opp en egendefinert handlekurv fra de enkelte kjedene og se hvor totalprisen er lavest for ønsket vareutvalg. Det vil også være en rangering mellom kjedene basert på totalpris for alle de 300 varene. Prisene skal i første omgang innhentes i butikker på Østlandet, og det blir en prisoppdatering annenhver uke.

– I dag finnes bare nettsteder og apper som gir prisoversikt over et svært begrenset vareutvalg. Våre prisoversikter overvåker varene som utgjør godt over halvparten av volumet i dagligvarebutikkene. Vareutvalget er hentet ut fra topp 300 listene til et utvalg av butikker. Med så mange som 300 varer i prisoversikten får kjedene mindre muligheter til å fastsette taktiske priser enn i prisoversikter med små vareutvalg der det lettere kan gjøres taktisk prissetting for å komme godt ut av priskonkurransen, sier Hjelmtvedt og Nymoen i en pressemelding.

De har planer for ytterligere å utvide tilbudet gjennom appen Dagligvarebørsen. For å sikre at det gis reelle priser i oversiktene, henter Dagligvarebørsen selv inn priser direkte i butikkene.

– Vår prissammenlikning kjedene mellom viser denne uken at det nærmest er dødt løp, men med knepen seier til Coop Extra foran Kiwi og Rema 1000. Rema 1000 pumper ut reklame i disse dager om at de er landets billigste kjede. Våre målinger viser noe annet. Tar du i tillegg med i beregningen at forbrukeren kan benytte seg av Kiwi sitt Trumf-kort og Coops medlemskort, som gir ytterligere rabatt, vil Rema 1000 havne på en enda tydeligere tredjeplass, sier gründerne.

Det skal ikke stor fantasi til å forestille seg at kjedene vil nøye granske hvordan Dagligvarebørsen innhenter sine priser, og at det nystartede selskapet fort kan møte motforestillinger fra «børstaperne».

 Appen er gratis og kan lastes ned fra App Store og Google Play

Annonse

Ledige stillinger – Dagligvarejobb