bondelagslederbartnes.jpg

Arkivfoto
Foto: 

Scanpix

Reagerer på Rema-utbytte

Annonse

– Det er store beløp, sier lederen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, etter at det i går ble kjent at Rema 1000-gründer Odd Reitan og sønnene hans tar ut 363 millioner i utbytte for 2014

– Vi i Norges Bondelag var med på jordbruksforhandlingene i år og forhandlet fram 410 millioner kroner til 45.000 jordbrukere i en inntektsmulighet for kommende år. Vi ser at Reitan tar ut 363 millioner kroner i utbytte og vi registrerer at det er god butikk de driver med, sier Bartnes til P4 Nyhetene.
Han spør seg om det henger på greip at norske matbutikkeierne ofte argumenterer med at det ikke er deres skyld at maten koster mye i Norge, men at det er produsentene som tar seg godt betalt.
– Det er nok feil å skylde på bøndene når det gjelder matprisene i Norge, sier Bartnes, som konkluderer med at konkurransen i dagligvarebransjen er for liten, særlig etter at Coop overtok Ica Norge.
Ifølge P4 ønsker ikke Rema 1000 å kommentere kritikken, men henviser til tidligere uttalelser i Dagens Næringsliv. Der kom det blant annet fram at Odd Reitan bruker noe av utbyttet til å pusse opp den gamle farsgården på Fløtta i Soknedalen.